Kabelek do diagnostyki Fiatów

Przykłady gotowych usprawnień
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
miszczu77
Admin
Posty: 2496
Rejestracja: 21 gru 2009, 18:18
Multipla: Doblo 2006 1.9 Multijet 120KM
Skype: miszczu77
Lokalizacja: Łódź
x 53

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#41 Post autor: miszczu77 » 25 wrz 2011, 20:35

Wydaje mi się, że i nowsza wersja sobie nie da rady. Po prostu w FES raczej nie są aktualizowane specyfikacje do starych aut. Raczej dodawane są tylko nowe.
Może się mylę, ale prawdopodobnie zostaje tylko Examiner (można kupić - na allegro widziałem kiedyś w promocyjnej cenie około 8000 zł).
0 x

Awatar użytkownika
Marek_B
Posty: 890
Rejestracja: 24 cze 2011, 20:20
Multipla: 1,6 rok 2007
Lokalizacja: Bytom
x 31

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#42 Post autor: Marek_B » 30 wrz 2011, 22:57

hombre77 pisze:Czy ktoś ma pełną (czyli zarejestrowaną) wersję FES nowszą niż 2.9 ??? Jak się okazuje wersja DEMO ma ograniczenia do pewnych typów ECU, mojego akurat nie obsługuje...

Druga sprawa: kabelek viakena do FES, ECU mi nie czyta z powodu powyższego, poduszki czyta, ale dlaczego nie czyta ABSu? Wg rozpiski powinien ABS czytać? Czy ktoś już się z tym spotkał?

Pozdrawiam
może popełniłeś jakiś błąd przy podłączaniu, ja mam taki kabel od Viakena, i ABS czyta bez problemu
ale żeby czytał ABS to trzeba w interfejsie kabelka przełączyć przełącznik na ABS, oraz wybrać odpowiedni model auta i ABS w FES , lub zdać się na funkcje automatycznego rozpoznania modelu
0 x

Awatar użytkownika
hombre77
Posty: 52
Rejestracja: 28 kwie 2010, 19:45
Multipla: BiPower, 90KM, 2002
Komunikator Tlen: hombre77
Lokalizacja: Świętochłowice

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#43 Post autor: hombre77 » 1 paź 2011, 23:11

:) Oczywiście, że kabelek przełączyłem i próbowałem czytać w menu mojego modelu, nawet przeskanowałem, ale ABS nie widu. Spróbuję starszą wersją i dam znać.

Co do ECU. To wg danych podanych przez autora FES IAW 4GF czyta od wersji 2.9, ale tylko wersja pełna, stąd moje pytanie...
0 x
CNG paliwo przyszłości
Obrazek

ramasek
Posty: 214
Rejestracja: 31 sty 2011, 17:11
Multipla: Brak
Gadu-Gadu: 461243
Lokalizacja: Poznań

Kabelek

#44 Post autor: ramasek » 5 paź 2011, 18:02

Mam pytanko, czy nie orientuje się ktoś czy w Poznaniu można kupić kabelek do diagnostyki??
0 x
rudziu1988
607133679/502653047

Awatar użytkownika
kacfil
Posty: 2035
Rejestracja: 25 sie 2010, 18:14
Multipla: Jtd 115 2004
Lokalizacja: Sosnowiec
x 49

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#45 Post autor: kacfil » 5 paź 2011, 21:27

Tak jakby tutaj, http://www.diagnostic.com.pl/contact_us.php" onclick="window.open(this.href);return false; . Ale to chyba okolice Poznania. No i dwa razy drożej niż w Krakowie !
0 x

Awatar użytkownika
hombre77
Posty: 52
Rejestracja: 28 kwie 2010, 19:45
Multipla: BiPower, 90KM, 2002
Komunikator Tlen: hombre77
Lokalizacja: Świętochłowice

Kabelek do diagnostyki Fiatów

#46 Post autor: hombre77 » 6 paź 2011, 18:50

Udało mi się połączyć z ABS. Winny był za bardzo obciążony laptop. Wywaliłem wszystkie programy z tła i hula.
0 x
CNG paliwo przyszłości
Obrazek

Bambini
Posty: 18
Rejestracja: 26 gru 2009, 21:30
Multipla: JTD 115 KM 2002

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#47 Post autor: Bambini » 18 lis 2011, 17:25

Bambini pisze:
mkumor pisze:Witam.
Odżwieżam temat kabelka, gdyż poprzednie linki "zdechły".
Chcę kupić takie cudo: http://www.viaken.pl/pl/viaken-professi ... d2-21.html
Dostępny również na allegro.
Czy takim sznurkim pogadam z Multiplą (1,9 JTD 115 MK 2002)?

Wyskoczył mi błąd poduchy, ale jestem też ciekaw co mi komputer powie ciekawego o innych właściwościach mojego autka.
Myślę, że za taką cenę (49 zł + przesyłka). Pytanie, czy ten kabelek zadziała?

Działa super potwierdzam.
Mam pytanko. Czy ten kabelek przy okazji pasuje do VW?
0 x

Awatar użytkownika
kraklew
Posty: 398
Rejestracja: 9 sty 2010, 21:11
Multipla: JTD, 115 KM, 2003
Gadu-Gadu: 1386721
Skype: leszekmaty
Lokalizacja: Kraków-Urocze
Kontakt:

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#48 Post autor: kraklew » 18 lis 2011, 17:54

Zaglądnij na stronkę sprzedawcy tego kabelka z Krakowa i tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie : http://allegro.pl/chip-tuning-interfejs ... 31862.html" onclick="window.open(this.href);return false;
0 x
Potrzebujesz pomocy a jesteś w mojej okolicy, pomogę:
holowanie, kabelek, wulkanizacja, kawa,herbata,internet
tel.: 501 731 003

Bambini
Posty: 18
Rejestracja: 26 gru 2009, 21:30
Multipla: JTD 115 KM 2002

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#49 Post autor: Bambini » 18 lis 2011, 18:09

Wynika z tego że działa też u VW ;)
0 x

kociewie
x 4

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#50 Post autor: kociewie » 18 lis 2011, 19:14

Działa, działa, na skodzie tyż ;)
0 x

ODPOWIEDZ