Obrazek

Tempomat DIY

Przykłady gotowych usprawnień
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Żabcia 68
Klubowicz
Posty: 445
Rejestracja: 30 maja 2012, 23:14
Multipla: Mk-2 Diesel 2006..120KM
Lokalizacja: ZGIERZ
x 12

Re: Tempomat DIY

#31 Post autor: Żabcia 68 » 16 maja 2018, 16:16

Super...fakt ( że zimne piwko 😝😝...oraz tempomat.. :D :D
0 x
Pomoc techniczna w miarę możliwości , kawka i herbatka zawsze oraz nocleg zapewnione,606413898
Była Mk 1 , jest Mk 2 :D

Awatar użytkownika
johndoe2004
Klubowicz
Posty: 313
Rejestracja: 29 mar 2012, 19:42
Multipla: 1,9 JTD, 105KM, 2000r.
Lokalizacja: LBL
x 1

Re: Tempomat DIY

#32 Post autor: johndoe2004 » 19 maja 2018, 08:29

Brawo wy , wychodzi na to że w multijetach też się da.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

0 x

Awatar użytkownika
alpitlum
Zarząd
Posty: 564
Rejestracja: 3 lis 2014, 21:17
Multipla: HGT.2,0 Benzyn Gaz 150 km 1999
Gadu-Gadu: 2191881
Komunikator Tlen: trabi1100@interia.pl
Skype: marylka2208
Lokalizacja: Łódź
x 32

Re: Tempomat DIY

#33 Post autor: alpitlum » 19 maja 2018, 19:54

Super :) brawo Żabcie :)
0 x
pomoc telefoniczna, kawa, herbata, dostęp do Internetu tel. M - 500 603 317,

Awatar użytkownika
miszczu77
Admin
Posty: 2453
Rejestracja: 21 gru 2009, 18:18
Multipla: Doblo 2006 1.9 Multijet 120KM
Skype: miszczu77
Lokalizacja: Łódź
x 44

Re: Tempomat DIY

#34 Post autor: miszczu77 » 19 maja 2018, 21:26

johndoe2004 pisze:
19 maja 2018, 08:29
Brawo wy Obrazek, wychodzi na to że w multijetach też się da.
Tak naprawdę to w każdym aucie się da, tylko akurat w Multijetach nie da się aktywować fabrycznego tempomatu (to znaczy u mnie i u Żabci się nie dało, może gdzie indziej się da).
0 x

Awatar użytkownika
johndoe2004
Klubowicz
Posty: 313
Rejestracja: 29 mar 2012, 19:42
Multipla: 1,9 JTD, 105KM, 2000r.
Lokalizacja: LBL
x 1

Re: Tempomat DIY

#35 Post autor: johndoe2004 » 19 maja 2018, 22:55

Nie no mi chodziło o to że mimo trudności zrobiliście to w autach gdzie łatwo się nie dało .

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

0 x

Awatar użytkownika
Żabcia 68
Klubowicz
Posty: 445
Rejestracja: 30 maja 2012, 23:14
Multipla: Mk-2 Diesel 2006..120KM
Lokalizacja: ZGIERZ
x 12

Re: Tempomat DIY

#36 Post autor: Żabcia 68 » 20 maja 2018, 19:58

Artur to tylko dzięki Bartkowi ..jego upór jest godny szacunku 😊😊😊
0 x
Pomoc techniczna w miarę możliwości , kawka i herbatka zawsze oraz nocleg zapewnione,606413898
Była Mk 1 , jest Mk 2 :D

Awatar użytkownika
johndoe2004
Klubowicz
Posty: 313
Rejestracja: 29 mar 2012, 19:42
Multipla: 1,9 JTD, 105KM, 2000r.
Lokalizacja: LBL
x 1

Re: Tempomat DIY

#37 Post autor: johndoe2004 » 23 maja 2018, 07:50

To teraz muszę tylko podjechać do Zgierza i zrobić przekładkę z waszej do mojej .

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

0 x

Awatar użytkownika
Żabcia 68
Klubowicz
Posty: 445
Rejestracja: 30 maja 2012, 23:14
Multipla: Mk-2 Diesel 2006..120KM
Lokalizacja: ZGIERZ
x 12

Re: Tempomat DIY

#38 Post autor: Żabcia 68 » 25 maja 2018, 04:58

Zapraszamy ...zawsze można jakiś przekładaniec zrobić :D :D :D
0 x
Pomoc techniczna w miarę możliwości , kawka i herbatka zawsze oraz nocleg zapewnione,606413898
Była Mk 1 , jest Mk 2 :D

Awatar użytkownika
Marek_B
Posty: 854
Rejestracja: 24 cze 2011, 20:20
Multipla: 1,6 rok 2007
Lokalizacja: Bytom
x 24

Re: Tempomat DIY

#39 Post autor: Marek_B » 19 sie 2018, 21:32

A ja mam taki , elektromechaniczny :D , odziedziczony po poprzednim właścicielu.

dźwignia sterująca przy kierownicy
Obrazek

silniczek sterujący linką
Obrazek

linka pociągająca pedał gazu
Obrazek

Do tego jest jeszcze sterownik elektroniczny, ukryty gdzieś pod kokpitem.
Działa zaskakująco dokładnie.
Montaż opisany jest w instrukcji https://www.daciamodellen.nl/docs/manua ... -ap500.pdf (nie wiem czy to dokładnie ten model co mam, ale wygląda podobnie.
0 x

Awatar użytkownika
bratmat
Posty: 622
Rejestracja: 12 maja 2013, 18:48
Multipla: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 168km
Skype: bratmat
Lokalizacja: Cieszyn
x 8
Kontakt:

Re: Tempomat DIY

#40 Post autor: bratmat » 19 sie 2018, 21:48

W ale rzeźba

Wysłane z mojego Vibe K5 przy użyciu Tapatalka

0 x

ODPOWIEDZ