Poduszka powietrzna

tutaj można pisać o wszystkim
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kwiacioland
Klubowicz
Posty: 858
Rejestracja: 15 maja 2014, 11:41
Multipla: Była Multipla MK1
Lokalizacja: Kłobuck
x 34

Poduszka powietrzna

#1 Post autor: kwiacioland » 29 wrz 2014, 20:25

Czy ktoś mi powie coś więcej o tych błędach od tych poduszek ?.Obrazek
0 x
Była Multipla Mk1-1,9 - JTD 140 km , 2003 r .
Obecnie jest Toyota Avensis Verso 2,0 D4D 2003 r

Awatar użytkownika
miszczu77
Admin
Posty: 2489
Rejestracja: 21 gru 2009, 18:18
Multipla: Doblo 2006 1.9 Multijet 120KM
Skype: miszczu77
Lokalizacja: Łódź
x 53

Re: Poduszka powietrzna

#2 Post autor: miszczu77 » 29 wrz 2014, 22:11

Trudno powiedzieć, czy są to realne błędy, bo na dole jest napisane: Niezgodny kod ISO wybranego systemu.
Wygląda na to, że próbujesz się połączyć z niewłaściwym typem centralki poduszek.
0 x

ochroniarz81
Posty: 1211
Rejestracja: 27 gru 2009, 21:48
Multipla: M JET 120 2008
Gadu-Gadu: 7228824
Komunikator Tlen: 506-019-378
Lokalizacja: Oborniki
x 35

Re: Poduszka powietrzna

#3 Post autor: ochroniarz81 » 30 wrz 2014, 06:01

mogą to być realne błędy może ktoś dawno ich nie kasował i upływem lat sterownik nałapał jakiś dziwnych błędów np podczas odpalania auta zimą przy słabym aku, ważne ze nie ma stałych i można je wykasować , obserwuj czy się coś nie pojawi po wykasowaniu i ok
0 x

ochroniarz81
Posty: 1211
Rejestracja: 27 gru 2009, 21:48
Multipla: M JET 120 2008
Gadu-Gadu: 7228824
Komunikator Tlen: 506-019-378
Lokalizacja: Oborniki
x 35

Re: Poduszka powietrzna

#4 Post autor: ochroniarz81 » 30 wrz 2014, 06:05

:)
0 x

Awatar użytkownika
kwiacioland
Klubowicz
Posty: 858
Rejestracja: 15 maja 2014, 11:41
Multipla: Była Multipla MK1
Lokalizacja: Kłobuck
x 34

Re: Poduszka powietrzna

#5 Post autor: kwiacioland » 30 wrz 2014, 14:29

ochroniarz81 pisze:mogą to być realne błędy może ktoś dawno ich nie kasował i upływem lat sterownik nałapał jakiś dziwnych błędów np podczas odpalania auta zimą przy słabym aku, ważne ze nie ma stałych i można je wykasować , obserwuj czy się coś nie pojawi po wykasowaniu i ok
No to się trochę uspokoiłem !. ;)
0 x
Była Multipla Mk1-1,9 - JTD 140 km , 2003 r .
Obecnie jest Toyota Avensis Verso 2,0 D4D 2003 r

Awatar użytkownika
miszczu77
Admin
Posty: 2489
Rejestracja: 21 gru 2009, 18:18
Multipla: Doblo 2006 1.9 Multijet 120KM
Skype: miszczu77
Lokalizacja: Łódź
x 53

Re: Poduszka powietrzna

#6 Post autor: miszczu77 » 30 wrz 2014, 19:48

Nie widzę powodów do uspokojenia. Połącz się z właściwym typem centralki, to ci wyjdą prawdziwe błędy (mogą wyjść poważniejsze, a mogą się nie pojawić wcale). Jeżeli da się je skasować, to dopiero wtedy będzie można odetchnąć.
0 x

Kreator
x 4

Re: Poduszka powietrzna

#7 Post autor: Kreator » 30 wrz 2014, 20:04

Faktycznie Kwiacioland. Połączyliśmy się ze złą centralką. Nie zwróciliśmy uwagi na napis na czerwono na dole ekranu "Uwaga: Niezgodny kod ISO wybranego systemu" Ale to nic, następną razą będzie lepiej :)
0 x

Awatar użytkownika
kwiacioland
Klubowicz
Posty: 858
Rejestracja: 15 maja 2014, 11:41
Multipla: Była Multipla MK1
Lokalizacja: Kłobuck
x 34

Re: Poduszka powietrzna

#8 Post autor: kwiacioland » 30 wrz 2014, 20:11

Jak jutro bym był u Ciebie to sprawdzimy jeszcze raz .
Nie wiem jeszcze co to znaczy ?.
Obrazek
0 x
Była Multipla Mk1-1,9 - JTD 140 km , 2003 r .
Obecnie jest Toyota Avensis Verso 2,0 D4D 2003 r

Awatar użytkownika
miszczu77
Admin
Posty: 2489
Rejestracja: 21 gru 2009, 18:18
Multipla: Doblo 2006 1.9 Multijet 120KM
Skype: miszczu77
Lokalizacja: Łódź
x 53

Re: Poduszka powietrzna

#9 Post autor: miszczu77 » 30 wrz 2014, 21:59

Wyraźnie jest napisane - Glow Plug/Heater Circuit Malfunction, czyli problem ze świecami żarowymi.
Nie zauważyłeś czasem, że po odpaleniu silnika miga kontrolka świec żarowych?
0 x

Awatar użytkownika
kacfil
Posty: 2034
Rejestracja: 25 sie 2010, 18:14
Multipla: Jtd 115 2004
Lokalizacja: Sosnowiec
x 49

Re: Poduszka powietrzna

#10 Post autor: kacfil » 30 wrz 2014, 22:04

Pewnie Ci mruga żółta sprężynka? Jak tak to wymień sobie świece żarowe. W optymistycznej wersji powinno pomóc. W pesymistycznej będziesz wymieniał sterownik świec. :(
0 x

ODPOWIEDZ