"Chcesz zostać członkiem klubu? Przeczytaj koniecznie!"
Na ostatnim zebraniu Zarządu podjęto uchwałę o zmianie zasad przyjmowania nowych członków w szeregi klubowiczów.
Od 1 października nowi członkowie klubu Multipla tzw "pomarańczowi" będą przyjmowani w szeregi klubu wg poniższych zasad:
1. Chętny do wstąpienia do klubu musi wystąpić do Zarządu z pisemną prośbą o przyjecie w szeregi klubowiczów( pisemna prośba w tym wypadku znaczy wysłanie prywatnej wiadomości do jednego z członków Zarządu z chęcią wstąpienia do klubu i adnotacją że przyjmuje się do wiadomości regulamin klubu i zobowiązuje się do przestrzegania powyższego.
2. Opłacenia składek członkowskich za minimum dwa kwartały (składka za jeden kwartał wynosi 30 zł, czyli 60 zł)
Po wpłynięciu kwoty na konto klubu i zatwierdzeniu przez Zarząd klubu, chętny zmienia kolor nicka na forum na pomarańczowy i staje się pełnoprawnym członkiem Klubu Fiata Multipla z wszelkimi prawami przysługującymi klubowiczom, ale też i zobowiązany jest do przestrzegania statutu i regulaminu Klubu.
Ważne.Nie musi brać udziału w żadnym spontanie, ani w zlocie, aby stać sie klubowiczem, a tak było dotychczas.
Wydaje nam się, że ułatwi to chętnym wstąpienie w szeregi klubu i dzięki temu będzie nas więcej.
Pozdrawiamy zatem przyszłych członków klubu i zapraszamy w nasze szeregi.
"Chcesz zostać członkiem klubu? Przeczytaj koniecznie!"
- Żabcia 68
- Klubowicz
- Multipla: Mk-2 Diesel 2006..120KM
- x 17
Re: UWAGA WAŻNE
""Chętny do wstąpienia do klubu musi wystąpić do Zarządu z pisemną prośbą o przyjecie w szeregi klubowiczów( pisemna prośba w tym wypadku znaczy wysłanie prywatnej wiadomości do wszystkich członków Zarządu z chęcią wstąpienia do klubu i adnotacją że przyjmuje się do wiadomości regulamin klubu i zobowiązuje się do przestrzegania powyższego.""
Wojtek nie wiem czy to jest coś dobrego , dla mnie ten pomysł to tylko więcej utrudnienia dla nowych , nie widzę żadnych ułatwień .
Wątpię aby ten pomysł bardziej kogoś zmobilizował do klubu , bez urazy ale co było złego w tym co było ...
A dalszą część dyskusji proponuje przenieść na forum klubowe ... pozdrowionka Żabcie

Wojtek nie wiem czy to jest coś dobrego , dla mnie ten pomysł to tylko więcej utrudnienia dla nowych , nie widzę żadnych ułatwień .
Wątpię aby ten pomysł bardziej kogoś zmobilizował do klubu , bez urazy ale co było złego w tym co było ...
A dalszą część dyskusji proponuje przenieść na forum klubowe ... pozdrowionka Żabcie

1 x
Pomoc techniczna w miarę możliwości , kawka i herbatka zawsze oraz nocleg zapewnione,606413898
Była Mk 1 , jest Mk 2
Była Mk 1 , jest Mk 2

- wojmak
- Zarząd
- Multipla: 1.6 103 km 1999
- x 91
Ułatwi bo dawniej musiał wziąć udział przynajmniej w jednym spontanie i też wpłacić składki i też zgłosić Zarządowi, teraz nie musi brać udziału. Czasem ktoś nie ma możliwości, nie pojedzie na zlot bo nie może i tym samym nie może być klubowiczem. Teraz już może. Górnolotnie brzmi, ale wystarczy wpłacic składki i napisać parę słów na priva obojętnie do kogo z Zarządu i to wszystko. Naszym zdaniem będzie łatwiej
0 x
- Żabcia 68
- Klubowicz
- Multipla: Mk-2 Diesel 2006..120KM
- x 17
Przepraszam ale chyba piszesz o bardzo dawnych czasach , ostatnio wystarczyło wpłacić składkę i już się było klubowiczem ...ale nie róbmy jak to pisze nie raz nasz znajomy " burzy w szklance wody
)."
Ale wracając do tematu pisałeś że trzeba napisać do wszystkich ludków z zarządu więc dlatego tak napisałem ...
Czyli ta uchwała jest odrobinę dziwna , nic nie zmienia ale jeżeli spowoduje że będzie nas więcej to się cieszę bardzo ...
.
Ps...""Posty złośliwe, urażające czyjeś uczucia czy też szkalujące będą usuwane. Może jest teraz trochę inaczej niż było, ale kontynuujemy pracę poprzedniego Zarządu i wprowadzamy coś innego, nowego,co nie znaczy że gorszego"". I jeszcze to mnie odrobinę zdziwiło ...mam nadzieję że to tylko przejęzyczenie

Ale wracając do tematu pisałeś że trzeba napisać do wszystkich ludków z zarządu więc dlatego tak napisałem ...
Czyli ta uchwała jest odrobinę dziwna , nic nie zmienia ale jeżeli spowoduje że będzie nas więcej to się cieszę bardzo ...

Ps...""Posty złośliwe, urażające czyjeś uczucia czy też szkalujące będą usuwane. Może jest teraz trochę inaczej niż było, ale kontynuujemy pracę poprzedniego Zarządu i wprowadzamy coś innego, nowego,co nie znaczy że gorszego"". I jeszcze to mnie odrobinę zdziwiło ...mam nadzieję że to tylko przejęzyczenie
0 x
Pomoc techniczna w miarę możliwości , kawka i herbatka zawsze oraz nocleg zapewnione,606413898
Była Mk 1 , jest Mk 2
Była Mk 1 , jest Mk 2

- miszczu77
- Admin
- Multipla: Doblo 2006 1.9 Multijet 120KM
- x 82
Te wypowiedzi niestety mają zupełnie inne znaczenie i może z tego wynikła nieścisłość.
Dodatkowo wg statutu:
Czyli wcześniej wystarczyło wpłacić składki, które były traktowane jako deklaracja chęci przystąpienia do klubu.Przyjęcia w poczet Członków Zwyczajnych Klubu dokonuje Zarząd w drodze uchwały po złożeniu, przez kandydata na członka, deklaracji przystąpienia do Klubu – wyrażającej się w opłaceniu klubowej składki rocznej (opłacane kwartalnie).
Natomiast potwierdzam, że było kryterium uczestnictwa w jakimkolwiek spotkaniu lub polecenie od innego członka klubu.
Ponadto zatytułowanie posta "UWAGA WAŻNE" nie sugeruje, czego dotyczy wiadomość i może być potraktowana jako spam. Chyba temat w stylu "Chcesz zostać członkiem klubu? Przeczytaj koniecznie!" byłby właściwszy (tak, wiem, brzmi to jak tytuł z różnych tabloidów, ale poprawia "klikalność"

Na samej górze forum jest dział "Ważne informacje dla nowych użytkowników", a w nim wątek "JAK ZOSTAĆ CZŁONKIEM KLUBU?". Może tamto miejsce jest właściwsze do publikacji?
Chyba ta wypowiedź Wojtka gdzieś zniknęła, takie mam wrażenie. Ale nieważne.Posty złośliwe, urażające czyjeś uczucia czy też szkalujące będą usuwane
Podobna informacja jest częścią regulaminu forum i takie posty były już wcześniej "archiwizowane". Oczywiście wszystko zależy od tego, co jest jeszcze uważane za humor, sarkazm itp, a co już za obrażanie i szkalowanie. To niestety jest najtrudniejsza decyzja, żeby nie ograniczać wolności wypowiedzi, a jednocześnie nie dopuszczać do agresji i hejtu.
0 x
- wojmak
- Zarząd
- Multipla: 1.6 103 km 1999
- x 91
1. Oczywiście że forum służy do wymiany poglądów i swojego zdania i nikt nie ma tego zamiaru ograniczać. Wyraźnie zostało napisane jakie posty nie powinny mieć miejsca " złośliwe, obrazające i szkalujące...". Tak jest na wszystkich forach, gdzie są administratorzy, moderatorzy itp. To chyba już zamyka temat i wyjaśnia wszystko. Może trochę chaotycznie napisane, może nie w tym dziale, racja, ale chodziło nam o usunięcie właśnie tego zapisu o udziale w spontanie czy też zlocie. Taka niewielka kosmetyka ,w sumie niewiele zmieniająca. Może trochę zachęci nowych członków do wstąpienia do klubu. Cóż decyzja podjęta, uchwała zatwierdzona i teraz zobaczymy jaki to przyniesie skutek. Z braku wiedzy nie bardzo wiedziałem gdzie wstawić ten post i dlatego zamiesciłem tam gdzie maja dostęp wszyscy. Oczywiście jak się da to przeniosę. Może powinienem napisać jak się nauczę. Odpowiadam Żabci - nic złego nie miałem na myśli po prostu może tak wyszło. Chodzi o to że to co zrobił poprzedni Zarząd jest dobre i fajnie funkcjonuje, a my chcemy tylko coś może usprawnić, dołożyć żeby klub działał jeszcze lepiej i był atrakcyjnym miejscem do spotkań, dyskusji, aby się powiększał i było nas coraz więcej. Żeby Ci "niebiescy" chcieli być "pomarańczowymi", a jest ich sporo jak widać. Coś musimy zrobić aby wstąpili w szeregi klubu. Dlatego wprowadzamy drobne zmiany, może to coś da?????
0 x
- Flyman
- Multipla: JTD, 115, 2005
- x 10
Re: "Chcesz zostać członkiem klubu? Przeczytaj koniecznie!"
Strasznie ciężko na Forum Multipli o posty niezłośliwe, nieurażające czy też nieszkalujące.

0 x