Trochę się chyba konkurs "rozjechał" tematycznie mam wrażenie. W konkursie na logo widzę (przynajmniej ja) propozycje logo oraz windera. Do obu przypadków podejście przy projektowaniu jest zupełnie inne. Logo z założenia powinno być proste, czytelne, posiadać ograniczoną ilość kolorów i krojów liter. Wówczas zapada w pamięć. Winder natomiast to trochę inna bajka - powinien zawierać logo, ale również sporo innych elementów przyciągających wzrok. Jest to spora powierzchnia, którą powinno się w atrakcyjny sposób zapełnić. Ten sam winder nie za bardzo jednak nadawać się będzie jako element w mediach społecznościowych / internecie, flagach, koszulkach, małych elementach (np magnes i inne drobiazgi). Za każdym razem to "winderowe" logo trzeba by było przeprojektować. Typowym logo jest projekt 3 i element w górnej części projektu nr 5. Czyli "piątka" mogłaby być brana pod uwagę zarówno jako projekt logo (sama góra) jak i winder. Gdyby trójka miała być winderem mogłoby to wyglądac na przykład tak:
Zdjęcia oczywiście przypadkowe jak i umieszczenie "plastrów miodu" - to jest do dopieszczenia. Zrobione tylko jako przykład zastosowania logo na winderze. Winder jest na tyle duży, że można na nim umieścić kilka naprawdę "debeściarskich" fotek z naszych zlotów, które są naszą wizytówką przecież.
Na koniec mała uwaga dotycząca mojego projektu. Wysłałem "pakiet" dotyczący logo i jego sposobów wykorzystania i kolorystyki jak i umieszczenia napisów, a finalnie w konkursie występuje "urywek" tego. Wydaje mi się, że materiał jaki przysłałem nie wykraczał poza regulamin konkursu.
Edit: z umieszczaniem logo Fiata na winderach to nie jestem pewny, czy nam wolno ot tak z niego korzystać, ale może się mylę, warto się dowiedzieć.
Jeżeli jednak chodziło bardziej o projekt windera a nie logo, to wystarczyło zostawić stare logo i "opakować" je na winderze w ładną grafikę.
tel. 691 780 705