Witam po raz kolejny!
Tym razem z Mulcią na pokładzie... Trochę* to czasu zajęło ...
1. Jak przeszukiwałem Forum po frazie CNG wyszło mi 67 strony wątków, a przy LPG 123... to wybaczcie że zapytam się tu... O adaptacje CNG na LPG? Tak by na oryginalnym wyświetlaczu pokazywała się ilość gazu LPG (Oryginalnie pokazuje ilość CNG który został usunięty)? Ktoś potrafi to zrobić - a może trzeba z MKI z oryginalnym Gazem LPG przełożyć moduł?
2. Macie jakiś sposób na korozje autka? Progi i spód jest OK - i chciałbym aby tak to zostało (sanki tylne - przydało by się dać do renowacji a amorki i sprężyny to chyba są oryginalne - ale to może w przyszłości - bo jest więcej rzeczy do zrobienia)
3. Irytuje mnie gniazda zapalniczki - są jakieś większe i lekko ruszę i ładowarka mi nie ładuje.
A tak po za tym to jesteśmy szczęśliwi że pomieściliśmy się z Rodzinką (6 osobowa) jadąc na wakacje :]
Pozdro!
Serwusik V2!!
- kacfil
- Multipla: Jtd 115 2004
- x 55
Re: Serwusik V2!!
Cześć, Chyba się spóźniłeś 10 lat na to forum
https://www.multiplaklub.pl/forum/viewt ... lpg#p56332
Jak ktoś zakupi nowe zegary od CNG i ma założony gaz LPG może się pokusić także podłączenie wskazań poziomu gazu w zegarach. Warunkiem niestety jest posiadanie czujnika o sygnale 0-5V np typowy WPG-H (hallotronowy). Podłączamy wtedy jego sygnał ,najlepiej przez diodę separującą do pinu A9 nowych zegarów. Pin A26 można wtedy podłączyć pod przewód plusowy sterowania elektrozaworów instalacji LPG(zazwyczaj niebieski). Ja zrobiłem takie podłączenie w jednej Multipli i nawet fajnie działa.
Moja zgniła to się nie wypowiem
Zmień ładowarkę
https://www.multiplaklub.pl/forum/viewt ... lpg#p56332
Jak ktoś zakupi nowe zegary od CNG i ma założony gaz LPG może się pokusić także podłączenie wskazań poziomu gazu w zegarach. Warunkiem niestety jest posiadanie czujnika o sygnale 0-5V np typowy WPG-H (hallotronowy). Podłączamy wtedy jego sygnał ,najlepiej przez diodę separującą do pinu A9 nowych zegarów. Pin A26 można wtedy podłączyć pod przewód plusowy sterowania elektrozaworów instalacji LPG(zazwyczaj niebieski). Ja zrobiłem takie podłączenie w jednej Multipli i nawet fajnie działa.
Moja zgniła to się nie wypowiem
Zmień ładowarkę
1 x
- Cas05
- Multipla: PB+CNG 1.6 2007 Natural Power
- x 2
Re: Serwusik V2!!
Bo ja taki spóźnialski jestem
Super! DZIĘKI za linka (chyba wiszę piwo, a temu kto to napisał to flaszeczkę - mam nadzieję że się uda to przerobić); Szkoda że tak autko skończyło
Ładowarka oryginalna od MI średnica około 20,3mm;
średnica gniazda zapalniczki w Fabii około 20,45mm;
średnica gniazda zapalniczki w Mulcia około 22,1mm;
Mierzone wieczorem jak ciemno i lało wiec pisze około* - ale prawie 2mm różnicy
0 x
- kacfil
- Multipla: Jtd 115 2004
- x 55