Kabelek do diagnostyki Fiatów

Przykłady gotowych usprawnień
Wiadomość
Autor
fel
Posty: 81
Rejestracja: 16 maja 2014, 11:10
Multipla: 1,9 JTD 16V, 140 KM, 2003
Lokalizacja: Łódź

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#201 Post autor: fel » 2 mar 2015, 18:50

Wszedłeś mi na ambicje i postanowiłem napisać taki program. Trochę się rozpędziłem i napisałem ich siedemnaście - do wyboru, do kolor. Ktoś chętny? :)
A tak szczerze, to dla mnie było to luźne pytanie, tj. jeśli ktoś coś wie, to może się podzieli.
W ogóle, po zmianie centralek problem się rozwiązał.

Cenna uwaga o tym rezystorze. Jeśli będę miał problemy ze stabilnością, to ruszę w tę stronę.
0 x

Awatar użytkownika
wojmak
Zarząd
Posty: 546
Rejestracja: 17 lut 2015, 18:01
Multipla: 1.6 103 km 1999
Skype: wojmak8_1
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
x 50

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#202 Post autor: wojmak » 23 kwie 2015, 18:39

Prawdopodobnie będę miał na sprzedaż kabel do diagnostyki naszych autek, nowy Viakena z płytą programową. Mam już jeden i zamówiłem drugi będąc pewnym uszkodzenia pierwszego, a tu okazało się że wystarczyło dopasowac porty w kompie i w programie. No coż niewiedza kosztuje. Właśnie zaraz odbieram nowy z paczkomatu. Cena taka jak kupiłem. Jak kogoś interesuje proszę wiadomośc na PW. Pozdrawiam.
0 x

Awatar użytkownika
glina4332
Posty: 51
Rejestracja: 25 mar 2014, 20:18
Multipla: HONDA ACCORD VTEC 1998 cm3
Lokalizacja: SZCZECIN SŁONECZNE
x 3

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#203 Post autor: glina4332 » 27 wrz 2015, 19:26

http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-3-0907" onclick="window.open(this.href);return false;
0 x
SZCZECIN

Awatar użytkownika
bratmat
Posty: 622
Rejestracja: 12 maja 2013, 18:48
Multipla: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 168km
Skype: bratmat
Lokalizacja: Cieszyn
x 8
Kontakt:

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#204 Post autor: bratmat » 27 wrz 2015, 19:27

Ale o co chodzi ? :-P
1 x

Awatar użytkownika
glina4332
Posty: 51
Rejestracja: 25 mar 2014, 20:18
Multipla: HONDA ACCORD VTEC 1998 cm3
Lokalizacja: SZCZECIN SŁONECZNE
x 3

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#205 Post autor: glina4332 » 28 wrz 2015, 20:19

bratmat pisze:Ale o co chodzi ? :-P
... :lol: który?
0 x
SZCZECIN

Awatar użytkownika
miszczu77
Admin
Posty: 2468
Rejestracja: 21 gru 2009, 18:18
Multipla: Doblo 2006 1.9 Multijet 120KM
Skype: miszczu77
Lokalizacja: Łódź
x 46

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#206 Post autor: miszczu77 » 28 wrz 2015, 20:52

http://allegro.pl/interfejs-fiatecuscan ... 12828.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten.
0 x

Awatar użytkownika
glina4332
Posty: 51
Rejestracja: 25 mar 2014, 20:18
Multipla: HONDA ACCORD VTEC 1998 cm3
Lokalizacja: SZCZECIN SŁONECZNE
x 3

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#207 Post autor: glina4332 » 27 paź 2015, 21:11


Kupiłem i co dalej? Na nośniku CD jest masa folderów, marek samochodów, pod folderów. Masakra. Jakaś podpowiedz? Ps instrukcja jest ale w dialekcie słomachili ... heheehhe
O co chodzi z tym suwakiem na kabelku? :roll:
0 x
SZCZECIN

Awatar użytkownika
kacfil
Posty: 2032
Rejestracja: 25 sie 2010, 18:14
Multipla: Jtd 115 2004
Lokalizacja: Sosnowiec
x 48

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#208 Post autor: kacfil » 27 paź 2015, 21:34

Jak podłączysz kabel do kompa zapyta się o sterowniki wskaż mu płytę CD powinien sam sobie znaleźć.
Ściągnij sobie multiecuscan, jest darmowy.
Zainstaluj.
Podłącz do auta.
Uruchom włącz automatyczne szukanie połączenia
Powinno działać.
Suwaczek jest do zmiany co chcesz zdiagnozować, silnik, poduszki albo abs.
0 x

slawa1987
Klubowicz
Posty: 122
Rejestracja: 15 cze 2016, 18:55
Multipla: MK2 1,9 2006r $ MK1 1,6 2001
Lokalizacja: Lubuskie (Bledzew)
x 4

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#209 Post autor: slawa1987 » 13 lip 2016, 10:06

Czytam o tym kablu, ją swoją mućkę podłączyłem zwykłym kkl i pokazał 185 tys a na liczniku mam 159tys. I któremu wskazaniu ufać???
0 x

Awatar użytkownika
kacfil
Posty: 2032
Rejestracja: 25 sie 2010, 18:14
Multipla: Jtd 115 2004
Lokalizacja: Sosnowiec
x 48

Re: Kabelek do diagnostyki Fiatów

#210 Post autor: kacfil » 13 lip 2016, 13:40

W takim przypadku wyciągnij średnią. :) Na serio te liczniki bardzo często się nie zgadzają. Chociaż zwykle hdometr ma chyba mniej.
0 x

ODPOWIEDZ